Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 18 september 2024

We zitten alweer in de vierde schoolweek. Hieronder de laatste nieuwtjes

Gouden weken
De eerste weken na de zomervakantie noemen we de ‘Gouden Weken’. Dit is de periode waarin er hard gewerkt wordt aan groepsvorming in de klassen. Vandaag heeft u een mail ontvangen, die gaat over het huidige thema van de Vreedzame School: ‘Wij horen bij elkaar’. Dit sluit aan bij de ‘gouden weken’.  Fijn als u deze nieuwsbrief leest en hierover praat met uw kind(eren).

Blij met de betrokkenheid
Graag delen wij onze blijdschap, over de groeiende betrokkenheid van ouders/verzorgers. We merken dat er steeds meer ouders/verzorgers aanwezig zijn bij informatieochtenden, workshops of koffiemomenten. Ook zijn er ouders die vrijwillig ondersteunen op het plein tijdens de TSO, helpen bij onderhoudsklusjes en bij de begeleiding van de huiswerkklas op maandag. Fantastisch. We hebben immers allemaal hetzelfde doel: Het voor de kinderen zo prettig mogelijk maken op school. Betrokkenheid van ouders draagt hier absoluut aan bij.

Vindt u het leuk om ook iets te doen voor de school, of de kinderen? U kunt dit altijd aangeven bij de leerkracht, of bij Kiona, onze oudercontactpersoon. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden voor de ouderraad.

Paus Klusteam
Ieder kind is anders. Sommige kinderen kunnen uren geconcentreerd werken, andere kinderen hebben behoefte aan meer beweging. Sommige kinderen leren graag met hun hoofd, andere kinderen leren liever met hun handen. Voor elk kind zijn wij altijd op zoek naar zijn/haar talent. Of dit nou bij de ICT-les, de rekenles, de gymles, muziek, taal, schrijven of wetenschap- en techniekles is. Vanuit dit idee, zijn wij afgelopen vrijdag met een iets nieuws begonnen. Het zogenaamde ‘PJ-Klusteam’. Onder leiding van meester Joe, gaat een klein groepje leerlingen (uit groep 6,7 of 8) op vrijdagmiddag een uur ‘klusjes opknappen’. U kunt hierbij denken aan; meubels die geleverd zijn in elkaar zetten, iets verven, plankjes ophangen, tuinonderhoud, iets maken wat kapot is gegaan etc. Het groepje kinderen doet dit 3 weken achter elkaar, daarna komen er anderen aan de beurt. Afgelopen vrijdag was de eerste keer. Deze kinderen hebben genoten van het klussen, bezig zijn en iets aardigs voor een ander doen.

Het betreft nog een ‘pilot’. Er kan dus nog bijgesteld en aangepast worden, maar de eerste keer was al veelbelovend.

Gezocht: Nieuw MR lid
De MR (medezeggenschapsraad) zoekt een nieuw lid. Leon neemt afscheid, omdat het voor hem lastig is om in de avond te vergaderen door zijn werk. We willen Leon hartelijk bedanken voor zijn inzet.

Wat doet de MR?
De MR is een groep van ouders en leerkrachten die samen praten met en meedenken over het beleid van de school. Ouders hebben via de MR invloed op de beleidskeuzes en de richting waarin de school zich ontwikkelt. Afhankelijk van het onderwerp informeert de directie de MR of vraagt ze om input of instemming. De leden van de MR komen op voor de belangen van de leerlingen, de ouders en de leerkrachten. De MR van de Paus Joannesschool bestaat uit vier leerkrachten en vier ouders. Zij vergaderen ongeveer zes keer per jaar.

Mocht u nou denken: die MR, dat lijkt me wel wat! Stuur dan een mailtje naar:  MR-PJ@rvko.nl . Als er meerdere aanmeldingen binnenkomen, zal er een ‘verkiezing’ uitgeschreven worden. Ouders mogen dan stemmen op de kandidaten. Graag reageren voor 1 oktober 2024.

PJ Magazine
Twee jaar geleden brachten wij het PJ Magazine uit. Een ‘Glossy’ variant van de schoolgids. Hierin stond informatie over de school, informatie over wat er in alle klassen gebeurt, een leuk interview met een leerkracht etc. Na twee jaar vonden wij het tijd voor een nieuwe editie. Houd de tas van uw zoon/dochter in de gaten. Binnenkort (hij ligt nu bij de drukker) gaat de 2e editie mee naar huis. Voor gezinnen met meerdere kinderen op school, geven wij een magazine mee aan de ‘oudste’ van gezin.

 


Terug