Weetjes en Nieuwtjes

Weetjes en Nieuwtjes

Woensdag 28 augustus 2024

De eerste 3 dagen zitten er alweer op. Wat heerlijk om de kinderen weer in de klassen te zien. Stiekem hebben ze het naar school gaan eigenlijk best gemist. En wij hebben de kinderen ook ontzettend gemist.

Hieronder volgen enkele weetjes en nieuwtjes

Informatiebijeenkomsten en kennismakingsgesprekken 

In de week van 9 september zijn er in de middagen kennismakingsgesprekken op school. Houd de app in de gaten, zodat u zich hiervoor in kunt schrijven. 

Ook zijn er informatieochtenden. Tijdens deze ochtenden vertellen de teamleiders u, wat u kunt verwachten qua lesstof en activiteiten in elke groep.  

Voor groepen 1-2: wordt dit door elke leerkracht zelf ingepland. U wordt hier vanzelf voor uitgenodigd. 

Voor de groepen 3: U bent van harte welkom op donderdag 5 september, van 14.15 uur tot 14.45 uur in het lokaal van juf Lois (achterste lokaal van het Pausje) 

Voor de groepen 4: U bent van harte welkom in het lokaal van juf Jemima/Kirsten (hoofdgebouw, gang groepen 4, in de hoek) op donderdag 5 september van 8.30-9.00 uur. 

Voor de groepen 5-6: U bent van harte welkom op dinsdag 3 september, van 14.30-15.00 uur in het theater van het hoofdgebouw. 

Voor de groepen 7-8: U bent van harte welkom op dinsdag 3 september, van 8.45-9.15 uur in het lokaal van juf Marjolein en juf Imgracia (groep 5, 1e verdieping, helemaal achterin de gang, in de hoek) 

 

Op tijd komen 

Het zal voor veel mensen weer wennen zijn. De wekker zetten, van alles regelen, opschieten in de ochtend. Neem hier thuis de tijd voor, om stress te voorkomen. Het is fijn als alle kinderen op tijd in de klas zijn, zodat de lessen in alle rust direct kunnen beginnen. Te laat komen, is vaak vervelend voor het kind, maar ook voor de leerkracht en de kinderen in de klas die al begonnen zijn. 

Om 8.30 uur (op het Pausje om 8.35) doen wij alle buitendeuren dicht. Deuren aan de zijkanten van het gebouw draaien wij op slot. Bent u later dan 8.30 uur, dan kunt u aanbellen bij de hoofdingang. De andere deuren blijven dicht i.v.m de veiligheid. Bent u later, dan vragen wij u uw zoon/dochter zelfstandig de school in te laten gaan en niet meer mee naar binnen te lopen. Wilt u bij het verlaten van de school de hoofdingang gebruiken, zodat de deuren van de zij-ingangen op slot kunnen blijven? 

Bent u iets vergeten mee te geven? (gymspullen, lunch etc) en komt u dit later nog brengen? Dan kunt u dit afgeven bij de conciërge of administratief medewerker. Zij zorgen dan dat het in de klas komt. Er zit een raam in de hal bij de hoofdingang. Daar kunt u op dit raam kloppen. Op deze manier houden wij goed zicht op wie er in de school loopt en kunnen alle lessen goed doorgaan. 

Jaarkalender/koelkastkalender 

U ontving deze week al de mail met daarin de jaarkalender/koelkastkalender (een A4 om met een magneet op de koelkast te plakken). Hierop vindt u alle belangrijke momenten van dit schooljaar. Om goed voor het milieu te zorgen, ontvangt u dit digitaal. U kunt er dan zelf voor kiezen of u de kalender uitprint of niet. Heeft u zelf geen printer, maar wilt u wel graag een geprint exemplaar? Dan kunt u dit ontvangen door een mail te sturen naar juf Cindy. Zij zorgt dan dat uw kind dit mee naar huis krijgt. Houd uw mail in de gaten. 

Alle belangrijke data vindt u ook terug op de app/website, onder het kopje agenda. 

Fruit dinsdag en donderdag 

Op dinsdag en donderdag vragen wij u om de kinderen fruit of groente mee te geven als ‘pauzehap’. Zo stimuleren wij gezond eetgedrag. Op school staat ook altijd groente en fruit. Dit kunnen de kinderen eten, als het niet gelukt is dit mee te nemen vanaf huis.  

Omgaan met materialen 

Ouders en leerkrachten leren de kinderen graag om op een goede manier om te gaan met spullen. Zowel van jezelf als van een ander. Soms gaat er weleens iets kapot op school. Dit kan natuurlijk altijd per ongeluk gebeuren. Merkt de leerkracht dat iets moedwillig kapot is gemaakt, dan volgt er een gesprek en brengen wij u als ouder op de hoogte. Wij vragen u dan ook zelf nieuw materiaal aan te schaffen op school. Linialen en koptelefoons kosten 2 euro per stuk. U kunt dit kopen bij de conciërge. 

De rapportmappen gaan een hele schoolloopbaan mee. Elk kind krijgt dus 1 rapportmap, die steeds weer aangevuld en ingeleverd wordt op school. Aan het einde van groep 8 krijgen de kinderen de hele map mee naar huis. Raakt u het rapport kwijt? Een nieuwe rapportmap kost 10 euro. Ook dit kunt u aanschaffen op school, bij de conciërge. 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl