Maandag weer beginnen

Maandag weer beginnen

Vrijdag 23 augustus 2024

Nog even en de school begint weer. We hopen dat iedereen lekker uitgerust is in de vakantie. Op maandag 26 augustus verwelkomen we alle kinderen graag weer op school. Die tijdens de vakantie van paars/roze naar blauw is gegaan. Het ziet er weer heerlijk fris uit. Hopelijk hebben de kinderen er net zoveel zin in als alle meesters en juffen.

Hieronder informeren we u graag over een aantal nieuwe en bekende belangrijke zaken. Voor de zekerheid versturen wij deze tekst ook via mail, omdat de app aan het begin van het schooljaar wat problemen kan geven.

 

Fietsen, steps en fatbikes stallen

Vriendelijk verzoek om alle fietsen, steps en fatbikes te stallen op het openbare plein in de daarvoor bedoelde fietsenrekken. Voorheen maakten kinderen ook gebruik van de fietsenstalling op het binnenplein, onder het afdakje. Deze stalling is bedoeld voor de leerkrachten die met de fiets komen. Zet alles goed op slot. Stallen is op eigen risico.

Betaald parkeren en auto’s in de wijk

Met ingang van maandag 2 september is er betaald parkeren in de wijk. Let hier op als u uw kind met de auto naar school brengt.

Tijdens het halen en brengen van de kinderen met de auto is het prettig als we rekening met elkaar houden. Zo blijft het veilig voor onze kinderen en gezellig voor de buurtbewoners. De Bergsonstraat  gebruiken wij als Kiss and Ride. Mocht u toch willen parkeren, gebruik dan de parkeervakken of parkeer uw auto bij de voetbalvereniging van DRL.

Voor de ouders van kinderen van groep 3, vriendelijk verzoek niet met de auto de Elsschotstraat in te rijden. Deze straat loopt dood en er zijn weinig parkeerplekken. Buurtbewoners, kunnen door het ‘wild’ parkeren soms hun huis niet meer uit met de auto, wat voor vervelende situaties heeft gezorgd. Met de fiets, lopend of met het OV komen is uiteraard het prettigst.

 

Leuke bijeenkomst woensdagochtend 28 augustus

Aanstaande woensdag komt Hanneke Poot (psycho-motorisch remedial teacher, fysiotherapeut en docent) weer naar de PJ voor een informatieve bijeenkomst voor ouders. Vorig jaar vertelde zij ouders al over de motorische ontwikkeling van kinderen en het belang van buitenspelen. Dit werd zeer enthousiast ontvangen door de aanwezige ouders.

Nu komt ze terug met een bijeenkomst gericht op:

Wat: Het begrijpen van communicatie van kinderen van de basisschoolleeftijd. Zij richt zich hierbij vooral op de non-verbale communicatie. Er zijn namelijk heel veel dingen die uw kind niet met woorden zegt, maar wat u wel kunt leren zien bij uw kind.

Wanneer: Aanstaande woensdag 28 augustus, van 10.30 uur tot 11.45.

Waar: In het theater.

Hoe: Opgeven via de app, ga naar het kopje evenementen. Of volg deze link. https://www.pausjoannes.nl/3533/evenementen.html

Besluit u op het laatste moment toch te willen komen, dan kan dit waarschijnlijk ook gewoon. Vraag dan aan onze ouderconsulente Kiona of er nog plek is.

 

Samen en alleen de school binnenkomen

In de eerste schoolweek is het erg fijn om even met uw zoon/dochter mee te lopen naar de klas. Alles is nog nieuw en spannend. U bent dan ook op alle dagen welkom tijdens het inloopkwartier. Vanaf de tweede schoolweek, kunt u bij de deuren lezen op welke dagen u mee kunt lopen en op welke dagen wij u vragen uw kind zelfstandig naar de klas te laten gaan. Dit doen wij om de zelfstandigheid van de kinderen en de rust in de school te vergroten. Voor kinderen vanaf de groepen 5 vragen wij u de kinderen altijd zelfstandig naar binnen te laten gaan.

Uiteraard kunt u altijd meelopen als u iets belangrijks wil vragen of doorgeven. Na elke vakantie veranderen we de dagen waarop u mee naar binnen kunt.

De leerkracht van uw zoon/dochter mailt u binnenkort, zodat u ook zijn/haar emailadres heeft.


Terug