Online thuiswerken

Online thuiswerken

Beste ouders, 

Vanmiddag hebben we met de kinderen gesproken over het online thuiswerken. We hebben gekeken of iedereen nog weet hoe alles werkt en we hebben duidelijke afspraken gemaakt. Deze afspraken staan ook in Google Classroom, zodat u ze met uw kind kunt bespreken. 

Het voornaamste is dat we verwachten dat alle kinderen vanaf 8.30 online zijn. Iedere ochtend komt er een bericht online met wat er die dag van de kinderen wordt verwacht. Er wordt steeds onderscheid gemaakt tussen werk dat die dag af moet zijn en extra opdrachten. Ook gaan we na de vakantie samen een start maken met het werkstuk. 

Woensdag en donderdag worden de kinderen minimaal een keer online verwacht voor instructie. Na de vakantie komt er een nieuw rooster online met vaste instructiemomenten. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf in de gaten houden wanneer ze online moeten zijn, maar het is fijn wanneer u hierover met uw kind in gesprek gaat. U kunt bijvoorbeeld het rooster uitprinten voor uw zoon of dochter of een notitie maken en deze op een zichtbare plek ophangen, zoals op de koelkast of op de kamer van uw kind. 

Voor vrijdag zal ik nog een document in Classroom plaatsen met extra oefenmateriaal voor de cito's. Het is zeker niet verplicht voor de kinderen om tijdens de vakantie te oefenen, maar sommige ouders en kinderen vinden het wel fijn om bezig te kunnen blijven met de stof, zodat het geen grote overstap wordt van de vakantie naar een actieve leerhouding.

Mocht u vragen hebben over het online werken dan kunt u mij mailen. Ik ben helaas nog niet hersteld, maar ga proberen eventuele vragen zo veel mogelijk te beantwoorden. 

Ik wens iedereen alvast een heel fijne vakantie en alvast fijne feestdagen. Laten we met elkaar hopen dat het jaar 2021 ons weer veel moois mag brengen. 

Met hartelijke groet,

Marjolein Le Maitre

 

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl