Thuiswerken

Thuiswerken

 

Beste ouders,

even een update over hoe het thuiswerken gaat. Allereerst grote complimenten naar de leerlingen, wat doen zij hun best! De leerlingen komen dagelijks minstens 4 keer per dag online voor instructies rekenen, taal en spelling. In de middag volgt er ook nog een instructie over begrijpend lezen of Estafette. Tijdens Estafette flitsen wij zelfs met elkaar, hoe gaaf is dat? Ook wordt er in kleine groepjes in de middag gewerkt aan het oefenen van de woordenschat en het extra lezen op tempo. Ik zie harde werkers die goed meedoen. De leerlingen zitten flink veel achter de Chromebook en er wordt veel van ze gevraagd nu. Ook voor u als ouders is het pittig om uw kind te helpen tijdens het (thuis)werken. Ik wil u hiervoor bedanken! 

Naast de instructies en werkjes is er ook tijd voor andere dingen. Zo beginnen we elke ochtend met de smileys. De leerlingen vertellen tijdens de smileys hoe zij zich voelen en of er iets is wat zij met de groep willen delen. Op deze manier kunnen wij toch dagelijks de dag openen zoals wij het ook in de klas doen. 2 of 3 keer per week spelen wij ook een leuk spel met elkaar. Deze week moesten de leerlingen zo snel mogelijk een voorwerp met de vorm van een driehoek zoeken, of hun favoriete knuffel laten zien. Een stukje ontspanning en groepsgevoel tijdens deze gekke tijd. 

Mocht u het leuk vinden, dan kan u mij via christel.vandenbroeke@rvko.nl foto's sturen over het thuiswerken! Bijvoorbeeld uw kind die keihard aan het werken is, oefent met lezen of de tafels opschrijft. Deze kan ik dan in de app plaatsen. 

Voor verdere vragen weet u mij te vinden.

Vriendelijke groeten,

Christel van den Broeke

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl